Bold Star Stud

Finská značka VJ sport si již více než 20let drží výsadní postavení mezi speciální obuví pro orientační běh a běh v náročném terénu. Orientační běh je bez pochyby sport, který extrémně prověří kvalitu obuvi. V současnosti již existuje širší nabídka konkurenčních bot do terénu, hlavní přednost, kterou se VJ sport vyznačuje, je životnost. Boty VJ sport vydrží i elitním běžcům prakticky celou sezónu, zatímco ostatní boty nedisponují srovnatelnou trvanlivostí a elitním běžcům vydrží třeba jen 2 víkendové dvojzávody.

 V nabídce jsou boty s kovovými hřeby zapuštěnými v gumových špuntech (nejprodávanější verze včetně zapůjčených bot Bold). Další varianta jsou krosové tretry Supra Spike. Pro méně náročné závody a pro tréninky jsou v nabídce boty bez kovových hřebů jen s gumovými špunty.

Na testování jsme vybrali model Bold star stud. Je to elitní závodní model s hřeby. Tento model vyniká svojí lehkostí. Bota, přestože je vybavená kovovými hřeby, váží pouhých 280g (ve velikosti 8 dokonce 259g). Díky hřebům se můžete spolehnout na bezpečný odraz na jakémkoli povrchu a nemusíte se bát podklouznutí. Nový svrchní kvalitní materiál Schoeller®-Keprotec®, zaručuje nepromokavost a vysokou pevnost v tahu.

Tato obuv je výborná i na běhání krosových závodů. Řada vítězů Velké Kunratické běžela právě v obuvi VJ sport.

Většina elitních běžců a reprezentantů orientačního běhu běhá právě v obuvi VJ sport. Ambasadory značky jsou francouzský reprezentant (9x mistr světa v OB) a Fin Olav Lundanes (2x mistr světa v OB).

 

dd