popis

Sezóna 2022 z pohledu orientačního běžce Jakuba Chaloupského

3220 naběhaných kilometrů, 292 hodin v běhací obuvi a 43 závodů. Toť čísla nic moc říkající. O poznání zajímavější jsou příběhy, které za těmito čísly stojí. V tomto článku bych rád věnoval několik řádků uplynulé, pro mě velice vydařené, sezóně 2022.

popis

Jakub Chaloupský, nový člen HSH Teamu

je mu pouhých 19 let a je juniorským reprezentantem v orientačním běhu z Hradce Králové. Má za sebou dvě dorostenecké mistrovství Evropy, kde se mu podařilo získat dvě zlaté medaile za štafety a jednu stříbrnou medaili z klasické trati. Nyní se připravuje na juniorské mistrovství světa. Ve své sbírce má i několik medailí z mistrovství České republiky. Letos má již 3 zlaté medaile. Letos jede na na JWOC (juniorské Mistroství světa v orientačním běhu) tak mu držme všichni palce.

Na led a sníh boty VJ s hřeby

recenze Suunto CoreFinskou sportovní obuv VJ Sport používají zejména orientační běžci a v posledních letech se prosadila i v dalších disciplínách běhu v terénu. V zimních měsících se uplatní boty s hřeby. Podívejme se na to, co umí. Denik.CZ

VJ Integrator High

popis

Kotníčkový model pro zpevnění kotníků

Ideální volba pro závodníky, kteří potřebují zpevnění kotníků. Tento typ pomáhá jak k ochraně a zpevnění kotníků, tak ke stabilizaci polohy nohy při traverzech v kopcovitém terénu a při běhu na kamenité podložce. Neméně důležitá je ochrana achilovky a kotníku před zapíchnutím klacku a před dalšími podobnými nehodami.

Technická stránka obuvi

Najdeme zde anatomicky tvarovanou stélku, kterou ocení sportovci se štíhlým chodidlem. Dále mezipodešev z materiálu CMEVA pro podporu torzní tuhosti. Svršek z nylonové síťoviny s vyztužením v kritických místech. Podešev Superior Contact Grip s 6 milimetrovým vysokým vzorkem.

Z Odkaz na produkt.

VJ Integrator StartStud

popis

Nejoblíbenější obuv mezi orientačními běžci

Bez výjimky platí, že model VJ integrator je nejoblíbenější obuví všech orientačních běžcu. Jedná se o 19. generaci těchto bot. Řada nabízí širokou škálu vylepšení. Od pohodlí po odolnost.

Komfort byl při výrobě na prvním místě

Díky kulatější špičce má bota více místa na prsty. Matriál CMEVA byl součástí výroby a je z něj vyroben mezipodešev. Tento materiál poskytuje rychlou odezvu a nabízí jistotu při každém vašem kroku. Mezipodešev má systém podporující torzní tuhost, která navyšuje efektivitu běhu. Horní část obuvi je prodyšná a je vyrobena z odolné nylonové síťoviny. Ta je v kritických místech zesílena výztuhami. Bota drží stálý tvar díky nylonu. Neabsorbuje vodu a bota zůstává lehká.

VJ Spark

popis

Terénní obuv pro krátké a střední tratě

VJ Spark přináší všestrannou obuv, která vám dokonale padne na nohu Další kousek od finské značky VJ Sport. Tentokrát jde o lehkou trailovou obuv na běh. Boty VJ Spark jsou ideálními parťáky pro krátké a střední vzdálenosti. Podrážka zajištuje jistotu a vy se nemusíte ničeho bát. Došlap je vždy pod kontrolou, ať běžíte v jakémkoliv terénu.

Materiál, který neomrzí

Pohodlí zajišťuje mezipodešev s lehkou tlumicí vrstvou. Špička obuvi je rozšířená a nabízí běžcům komfort. Svrchní materiál je příjemný a je na bázi zodolněného polyesteru. Ať už venku svítí sluníčko nebo prší, VJ Spark jsou ideálním všestranným parťákem.

Z Odkaz na produkt.

VJ Ultra

popis

Trailová obuv navržena ve spolupráci s elitními běžci čeká právě na vás

VJ ULTRA aneb delší vzdálenosti už nebudou bolet Jedná se o obuv finské značky VJ Sport. Přináší polstrovaný kvalitní model na delší, ale i kratší vzdálenosti.

Podrážka přinášející dokonalé přilehnutí

Podrážka Superior Contact je vyrobena z butylové gumy, která přináší dokonalý grip na jakémkoliv povrchu. Stabilita je zajištěna díky upínacímu systému FitLock s kvalitními tkaničkami. Velké plus je zvětšený prostor pro špičky. To přináší rovnováhu a pohodlí. Tyto dva benefity bot VJ ULTRA zajišťuje technologie medium+.

Z Odkaz na produkt.

VJ MAXx

popis

Lehká obuv s kvalitním odpružením

VJ MAXx na dlouhé tratě Ideální volba pro běžce, kteří běhají dlouhé tratě. Malá hmotnost bot a kvalitní odpružení přinášejí velké pohodlí.

Kvalitní podrážka pro vás udělá maximum

Podrážka Superior Contact zaručuje přilnavost na téměř jakémkoliv povrchu. Výstupky na podrážce zabraňují shromažďování štěrku, kamínků nebo bláta.

Před ostrými prvky chrání podrážku zesílená guma na špičce, ale ochráncem je také patentovaný systém mezipodešve RockPlate. Pohodlný běh a chůzi zaručí systém odpružení s polstrováním pod patou a chodidlem.

Recenze: VJ Sport Ultra - světběhu.cz

VJ Sport Ultra

VJ Sport Ultra – GRIP či NEGRIP – to je to co tu běží! 

Recenze na Světbehu, 30.8.2021, autor Pavel Kundrát 

Už dle názvu žhavé a očekávané novinky finských VJ SPORT, a to prostě a jednoduše ULTRA, víme přesně, s čím máme tu čest. A upřímně jsem moc rád za toto seznámení. Se svými starými hrotovkami od VJ jsem se rozloučil po spoustě (čti: spoustě stovek) kilometrů v naprosté spokojenosti. A ULTRA mě prostě jen přesvědčila, že i pro dlouhé distance umí výrobce skvěle připravit svého zástupce...

Recenze: VJ Sport BOLD X - světběhu.cz

VJ Sport Ultra

VJ SPORT BOLD X – bota pro náročný terén, hlavně pro orienťáky

Recenze na Světběhu, 10. 9. 2021, autor Tomáš Matras

Profesionální model závodní obuvi, který ocení orientační běžci a další milovnící náročného terénu.

 

Boty VJ Sport znovu úřadovaly na Kunratické!

Miloš Nykodým

Miloš Nykodým se umístil jako druhý na Velké Kunratické 2019

Reprezentant ČR v orientačním běhu a držitel několika medialí mistrovství světa a mistrovství Evropy Miloš Nykodým, se v roce 2019 se jako druhý umístil na Velké Kunratické. Miloš je od roku 2016 členem HSH týmu. Miloš v náročných krosech běhá v botách VJ Sport Bold.

 


Novinky VJ Sport na mnichovském ISPO

vj 2019Letošního veletrhu ISPO se účastní i značka špičkové sportovní obuvi VJ Sport. Zatím uvádíme jen stručné informace. Finská značka nechává před uvedením na trh nové modely důkladně testovat nejen v laboratořích, ale i v náročném terénu. 

 



Recenze: VJ Sport MAXx - světběhu.cz

VJ Sport MAXx

VJ Sport MAXx – jako žádné jiné

Recenze na Světběhu, 20.8. 2019, autor Tadeáš Vyvijal

Univerzální tréninková obuv, která zvládne mnoho povrchů, i ty zimní.

 

Recenze: VJ Sport Integrator 18 - světběhu.cz

VJ Sport Integrator 18

VJ Sport Integrator 18 – boty do pořádného terénu

Recenze na Světběhu, 27.9.2019, autor Matěj Burda

Model ocení kromě rekreačních i elitních orienťáků také každý běžec, který občas rád vyběhne do volného terénu nebo zvolí sem tam nějakou terénní pěšinku.

 

Recenze: VJ Sport Irock2 - světběhu.cz

VJ Sport Irock2

VJ Sport Irock2 – nejen pro čistokrevné orienťáky

Recenze na Světběhu, 17. 7. 2018, autor Tomáš Matras, orientační běh běhá 30 let, 1. místo MČR KT 2017 v H35

Tento profesionální model závodní obuvi je vhodný do terénu na orientační běhy.

 

VJ XTRMVJ XTRM - boty pro extrémní tratě

Novinka 2018. Boty pro nejnáročnější trasy, pro skyrunning, ultratrail, adventure race, horské maratony, rail running, trail sky, OCR, orienteerting, ultraběh... Boty VJ bez hřebů. Podobné VJ Irock s odolnou mezipodešví a novým kevlarovým svrškem poskytuje mimořádnou ochranu a odolnost při zachování skvělých běžeckých vlastností. Vynikající kombinace materiálů, technologie a zkušeností závodníků v drsných podmínkách.

 

Recenze: VJ XTRM - světběhu.cz

VJ Sport XTRM

VJ XTRM – vlajková loď VJ Sport pro ultra běhy 

Recenze na Světběhu, 25.9. 2018, autor Radek Chrobák

Běžecká obuv VJ XTRM je první vlaštovkou finského výrobce směrem k ultratrailům a skyrunningovým závodům. Pohodlná 250g vážící bota s dobrým tlumením dbá na ochranu chodidla a díky dobré přilnavosti na různých površích přináší opravdu velmi univerzální využití.

 

Recenze: VJ Sport Bold 9 - světběhu.cz

Sarva4M recenze

Bold 9 je nejnovější z řady VJ Sport Bold. V letošní sezoně jsme v nich mohli nově vidět běhat českou i světovou špičku orientačního běhu.

Recenze na Světběhu, 5. 12. 2018, autor Jakub Weiner, orientační běžec, stavitel tratí OB, fotografie: autor, redakce

Běhají v nich například nejlepší Norové, Švédové, Švýcaři. Nor Olav Lundanes v nich vyhrál klasickou trať na Mistrovství světa.

 

VJ Sport technologie

VJ Sport konstrukční prvkyVJ Sport používá při vývoji sportovní obuvi nejmodernější technologie a materiály. Značková sportovní obuv je vždy uzpůsobená a vhodná pro konkrétní sporty, nebo skupiny sportů. Nicméně jsou tři všem společné a nejdůležitější požadavky:

Nízká hmotnost + optimální přilnavost + dobrá ochrana.

Článek obsahuje informace o technologiích, resp. konstrukčních prvcích sportovní obuvi VJ. 

SarvaGrip Fitlock Midstud Starstud Superior Contact Tuhý svršek Schoeller®-Keprotec® KvamO Duotech Butylkaučuk Ošetřování Tabulka velikostí

TEST: Boty VJ Sport Integrator

René Kujan

VJ Sport je hodně známý výrobce špičkové obuvi. Bohužel převážně jen mezi orientačními běžci. Proto chvíli trvalo, než se boty od VJ dostaly také do našich redakčních testů. Nečekejte žádné papuče, bačkory nebo lehké silniční závodky. Čekejte spíše dobře sehranou četu cvičených, všehoschopných členů speciálních jednotek převtělenou do něčeho, co v nejtvrdších podmínkách rozhodně nebudete chtít dát z nohy. Ano, život orienťáka je těžký. Ještě těžší je život jeho bot. A v tomto obuvnickém odvětví opravdu přežívají jen ti nejsilnější.

Pokračování článku na Sport.cz ...

HSH tým medailový na Vltava run 2016

vltava run

HSH tým medailový na Vltava run 2016

Letošní ročník týmového závodu od pramenů Vltavy do Prahy přilákal bezmála 250 týmů hobby i profi běžců. HSH SUUNTO Tým nemohl na startu chybět a musel se vyrovnat s rolí favorita a pokusit se obhájit elitní umístění. Přes další nárůst konkurence se HSH tým po špičkovém výkonu všech členů popral úspěšně s tratí a dokázal se s rezervou probojovat na stupně vítězů. Konečné třetí místo je výsledkem z kategorie snů podpořeným tím, že HSH tým je jediný v historii závadu, který se dokázal dostat na stupně vítězů již podruhé. 

Jan Škrabálek opět nezklamal.

Stálice českého paraglidu Honza Škrabálek nechyběl ve štafetovém závodu 30. Ročníku Red Bull Dolminteaman, který se tradičně koná Lienzu. Honza startoval v týmu s názvem Budweiser Budvar společně s běžcem Ondřejem  Fejfarem , bikerem Janem Fojtíkem a kajakářem  Zajícem Ondřejem společně. Štafeta obsadila mezi profi týmy pěkné  12. místo, ale 2 v nevyhlašované kategorii  národní týmy 1. By byla jiná česká štafeta Vienna Insurance Group. Ten celkově skončil 8. Ostatní týmy jsou mezinárodní a skládají se ze specialistu z různých zemích.  

HSH tým vítězem Vltava RUN 2015

vltava run

Ve 2. nabitém ročníku Vltava runu -  štafetovém běžeckém závodě od pramene Vltavy do Prahy dosáhl tým HSH fantastického vítězství.

Náš tým startující jako HSH Suunto Service Point podal opravdu excelentní výkon a zvítězil.
Boj o vítězství byl opravdu těsný, po 359,6 km tratě dělilo v cíli náš tým od druhého jen necelých 5 minut, třetí tým potom na naše borce ztrácel 42 min.

Bezkontaktní ražení kontrol s čipem AIR plus

ff

Bezkontaktní ražení kontrol s čipem AIR plus

Air PlusJe tomu zhruba rok a půl kdy SPORTident uvedl na trh nový bezdotykový čip. Zástupci SPORTidentu tento čip představili u nás na MČR na Klasické trati koncem září.Někteří závodníci se s ním mohli setkat na závodech v zahraničí. Nicméně většina orientačních běžců se s ním ještě dosud nesetkala.

H.S.H Vysočina Cup 2017 (Řásná)

vysocinacup logo

Zveme příznivce orientačního běhu na 24. ročník mezinárodního závodu v orientačním běhu.

Závodníci se mohou těšit nejen na kvalitní závody a na ceny od H.S.H, ale i na každodenní slosování o troje hodinky.
Datum konání: 13. – 16. 7. 2017
První termín přihlášek byl do 31.5. 2017
Prodloužený termín přihlašování je od 1. 6. 2017 do 23. 6. 2017

(viz další informace).

www.hshsvysocinacup.cz

 

Recenze: VJ Sport Barva Xero 4 M - světběhu.cz

VJ Sport Xero 4 M

VJ Sport Sarva Xero 4 M – tréninková bota nejen pro dobu ledovou

Recenze na Světběhu, 11.12. 2018, autor Tadeáš Vyvijal

Bota osázená kovovými hroty je určena pro každodenní trénink. S její lehkostí ji můžete využív i při závodech.

 

VJ Sport Bold Zakousnou se do bláta i ledu.

ssVJ Sport Bold

Boty VJ Sport Bold byly testovány elitními běžci při velkém testu krosových a trialových bot pro magazíne Run. Pro řadu běžců poměrně neznáma značka si nevedla vůbec špatně. 

Nová adresa: Pivovarská 13, Praha 5 Smíchov

Předváděcí prodejna a logistické centrum přestěhováno

Vážení zákazníci,
z důvodů zkvalitnění našich služeb jsme se přestěhovali do nových větších prostor. Tyto prostory jsou dostupné MHD i vhodnější pro parkování.

VJ sport Bold Star Stud

Hádejte v jakých botách běhají několikanásobní mistři světa v orientačním běhu Thierry Gueorgiou a Olav Lundanes? Ano jsou to právě boty Bold od prémiové finské značky VJ.

Jsme Váš pomocník v IT

DC Computers

Pozvánka na cyklistický závod pro veřejnost

reklamaukonceno
Zbraslavská osma JARO 2017 - Sobota 29.4.2017 

Rádi bychom vás pozvali na závod na horských kolech, který je určen pro amatéry všech věkových a výkonnostních kategorií. Závodí se na atraktivním terénním okruhu na Zbraslavi v Borovičkách, kde se závodníci prezentují přímo na místě a startovné neplatí. Zúčastnit se mohou děti i rodiče.

Výhodnejší nákup pre slovenských zákazníkov!

Polar - SlovenskoV záujme výhodnejšieho nakupovania pre slovenských zákazníkov sme založili účet na Slovensku v eurách. Týmto sa významne znižujú transakčné náklady a vzhľadom k dotovanému poštovnému sú teraz podmienky nákupu pre slovenských zákazníkov výhodnejšie.

Naše e-shopy se společným loginem

Podívejte se, jak široký sortiment můžete nakoupit s využitím loginu, který jste si zřídili na náš e-shop. Přitom budete moci využít stejné uživatelské prostředí a ovládání, jako má náš shop.
Registrace a společný login z našeho e-shopu platí v celkem devatenácti internetových obchodech.

Zlepšení komfortu pro naše zákazníky

infoVážení zákazníci, v inovovaném e-shopu jsme vám usnadnili a zpříjemnili nákup. Nový e-shop je přehlednější, nákupní proces jednodušší. Při nákupu se nemusíte registrovat (byť to doporučujeme - platí pro množství e-shopů). Nemusíte si pamatovat heslo - vložíte jen e-mailovou adresu a přihlásíte se jediným kliknutím v přijatém e-mailu. Zdokonalili jsme vyhledávání produktů.

Českou reprezentaci dál obléká Trimtex

TrimtexČeská reprezentace v OB dále běhá v dresech od Trimtextu. Značka TRIMTEX je leader v oblečení pro orientační běh. Na základě dohody mezi firmami Trimtex a H.S.H Sport, Trimtex nejen dovážíme, ale zastupujeme značku i při tvorbě klubových dresů.

Trimtex vyvinul unikátní špičkovou technologii pro výrobu klubových dresů a doplňků, zahrnující jak svěží plnobarevný potisk materiálů bez ztráty jejich funkčních vlastností, tak technologii návrhu na 3D virtuálních modelech, přesného stříhání a precizního šití. To současně vyžaduje i spolupráci při realizaci návrhů. H.S.H Sport posklytuje zkušenosti, podporu a komunikaci v českém jazyce jak při návrhu, tak vlastní realizaci klubové zakázky.

Jsme velmi rádi, že národní reprezentace v orientačním běhu s Trimtexem a s naší podporou pokračuje.

Článek z webu ČESKÉ REPREZENTACE V ORIENTAČNÍM BĚHU.

trimtex - reprezentaceŠATY DĚLAJÍ ČLOVĚKA.
A NÁS DÁL OBLÉKÁ TRIMTEX!

Když ho obléknete, dostaví se hrdost. A spolu s ní i vědomí, že tentokrát neběžíte jen sami za sebe, ale i za dalších 14 tisíc českých orientačních běžců. Jsme rádi, že i následující tři roky bude reprezentaci ten nejcennější a nejkrásnější ze všech dresů šít značka TRIMTEX...

Pokračování článku v PDF (malý soubor) Z

Pokračování článku v PDF (soubor 4MB) Z