HSH Polar Authorised Servis team pro Vltava run

Složení týmu HSH Polar Servis Authorised Team pro štafetový závod Vltava run 2015

Vltava Run - Polar Servis Team

 Petr Bašus (41 let) - kapitán

běhám od 10 let. Hlavním sportem je orientační běh a vše co souvisí s mapou a pohybem v terénu. Jako doplněk horská kola, běžky, adventure race a další. Mezi největší úspěchy řadím stříbrné medaile z MČR v rogainingu a veteránského MČR v orientačním běhu na krátké trati a bronzovou medaili z Mistrovstí Velké Británie v nočním OB. Formát Vltava run jsem poprvé vyzkoušel na  a South Downs Way Relay  a hodně mě to zaujalo. Těším se, že náš team zvládne všechny nástrahy štafetového závodu na 350km a v cíli zaslouženě zvedneme společně ruce nad hlavu.

Petr Pucherna (35)

Začal jsem běhat, protože běhali bratři. Běhal jsem na ovále, protože běhali bratři. Běhal jsem s buzolou po lese, protože na ovále už neběhali bratři. V pubertě jsem běhat přestal, protože běhali bratři. Pak jsem běhal po hospodách. To přestalo bavit moje tělo, tak jsem běhal po doktorech. Když to přestalo bavit doktory, přestalo to bavit i mě. Od té doby běhám pro radost. A s věkem radost roste, tak běhám stále častěji. Závod Vltava run chci vyzkoušet, protože až budu v důchodu, celou radostí to poběžím sám!

 Tomáš Bergl

Je mi 37 a běhám na lyžích, po suchu a jezdím na kole řadu let. Je to hlavní motiv útěku z Prahy, kde žiji a odkud pocházím. Baví mně hladký půlmaraton a maraton, ale i krosy a horské běhy. Zkouším ultra a chci dát maraton pod 3:)  Na VltavaRUN mně láká strategie, tým, den-noc. 

 Daniel Šístek (40 let)

Běhám od 15 let a začal jsem radio orientačním během, což je sport, který dělám až do současné doby. Asi ve dvaceti letech jsem přidal orientační běh v oddíle Sparta Praha. Aby toho nebylo málo, tak volný čas doplňuji tenisem, kolem, běžky a poslední roky také chalupařením. Z výsledků jsem získal několik mistrovských medailí v radio orientačním běhu, osobák na maraton mám 3:07. 
Letos se těším právě na takové závody jako je Vltava Run, dále běhat za signálem (ROB) a dopřát si zase nějakou placku, koupit si novou sekačku a potkat se s kamarády na lampionech a koukat na bábovky (pěkný holky).

Štěpán Velenský a Klára Velenská

42 a 36 let, Praha. Běháme pro radost, pokud to jde tak nejradši spolu. Sportovní historie: Klára - lehká atletika a basketbal, Štěpán - lyžování a ragby. Po té horské kolo, sem tam běh, kolektivní sporty, v podstatě se můžeme považovat za všestranné sportovce. Hodně času se snažíme trávit v Alpách, v zimě na lyžích a občas na skialpech, v létě taháním dětí v krosně po kopcích, na kole a běžmo. Intenzivněji běháme cca čtyři roky, postupně se propracováváme k delším tratím. Letos se chystáme kromě maratonu na kompletní seriál Horská Výzva v kategorii mix s cílem poprat se o bednu, vloni jsme absolvovali jeden závod kategorie half a skončili na třetím místě. První ročník Vltava Run jsme sledovali na netu a myšlenka se nám moc líbila, proto jsme letos neváhali a rádi doplnili tým HSH. Věříme, že budeme platnými členy týmu a těšíme se. Konec konců kdo by odolal možnosti startovat ve dvě v noci na další úsek již řádně vyšťaven úsekem předchozím a po několika hodinách v autě, že… 

Marek Modrý

Je mi 26 let a jsem z Prahy. Běhání a hlavně orientačnímu běhu se věnuji od 9 let, kdy jsem běžel svůj první závod v pražské Stromovce. V posledních letech je orientační běh trochu vytlačován silničními běhy (desítky, půlmaratony) a pak také florbalem a aktivní přípravou na soutěžní zápasy. Na Vltava run se těším hned z několika důvodů - hlavně ale protože jsem nikdy závod podobného formátu neabsolvoval a protože je to ideální kombinace mých dvou oblíbených aktivit - běhu a kolektivního sportování.

Ondřej Vrabec (32)

od mala se věnuji orientačnímu běhu a sportování v přírodě. Vedle běhání rád jezdím na horském kole a v zimě občas vyrazím na běžky.
Těším se, že si v rámci Vltava runu vyzkouším taky něco nového, dotáhneme to s kamarády na nějaké solidní umístění a cestou poznám i něco z naší pěkné české krajiny.

Michal Pěkný (35)

běhám všechno, co jde a když to někdy nejde, tak se musí makat dál a všechno časem přejde. Občas kopu do balónu a sem tam najdu nějaký ten lampión. Na Vltava runu mě láká bejt s partou kamarádů a zažít něco nevšedního. Ať to dopadne, jak to dopadne rozhodně se těším na nevšední zážitek. 

Jiří Samec

Jsem z Prahy a je mi 30 let. Skoro denně běhám 3 roky. Nevadí mi městské běhy, ale nejradši mám Ultra v přírodě (ŠUTR, Pražská stovka nebo Týništské šlápoty apod.). Maraton jsem dal za 3:02:09 a poloviční vzdálenost za 1:27:12. Z Ultra se mi líbil ŠUTR na Šumavě 63 km za 6:41 (+1800 m). Dneska mě to určitě táhne víc do přírody na závody jako Salomon Trail Running Cup, ŠUTR apod. nebo kombinované závody typu Adventure Race. Mým snem je účast a dokončení na UTMB.Na Vltava Runu se těším na partu podobných šílenců a že si dáme pořádně do těla. Navíc se určitě podívám na místa, kde jsem ještě nebyl.

Tomáš Dvořák (31 let)

Když pominu mojí "skvělou" dorosteneckou kariéru v okresním hokejovém přeboru, která skončila stejně rychle, jako začala, nebyl jsem vlastně nikdy aktivním sportovcem ve smyslu porovnávání s ostatními borci, měření výkonů, časů apod. Pohyb (venku a v ideálním případě na horách) je pro mne ale radost, kterou si nenechám ujít za jakéhokoliv ročního období. V zimě to jsou všechny druhy lyží, v létě kolo nebo běh a lezení pro jistotu zimní i letní. 
Cca před sedmi lety jsem vyrazil na první outdoorový závod. Jeho různorodost mě zaujala natolik, že se každý rok vyburcuji ke dvoum až třem těmto akcím. Stále ale převládá motivace žízní před motivací medailovou (takže je z toho vždy maximálně bedna piva).
Vltava Run mi přijde jako zajímavý nápad s jasnou tratí a nejasným výsledkem, takže není důvod nezkusit!

Jan Fujáček

Jsem pražák a je mi lehce pod čtyřicet. Se sportem jsem začal od mala a zkoušel skoro všechno. Potom jsem se víc věnovat hledání lampiónů, ale teď už jich za rok najdu pouze kolem 100.  V zimě lyžuju, v létě chodím běhat a jezdím na kole. Občas něco delšího, když mě přemluví kamarádi a slíbí, že u toho budou mlčet.  Od VltavaRun očekávám dlouhý závod, kde se může kdykoliv něco stát a samozřejmě pěkný počasí. V dešti neběhám.